Saskia Pfaeltzer – Made in China

Saskia Pfaeltzer Made in China Art in Amsterdam Eten in Westerpark Dinner foodismHoewel voor velen uit de buurt een bekende, stellen we graag Saskia Pfaeltzer voor. Ze heeft vele exposities in binnen- en buitenland op haar naam staan. Beelden- in- opdracht zijn in verschillende gemeenten en landen uitgevoerd. Lange tijd had ze naast een atelier in Amsterdam een atelier op St. Maarten (Caribisch Nederland). Naast een atelier op St. Eustatius, in België en Amsterdam, werkt ze nu al een aantal jaren achtereen in China, waar ze ook als gastdocent is opgetreden. In veel tijdschriften zijn artikelen over haar werk verschenen zoals in New Ceramics, Villa d’Arte, Seasons, maar ook in China Ceramics Art.

“Het is een opgave om bandeloos te zijn”

Made in China

Niet ver van Shanghai, in de beroemde porseleinregio Jingdezhen (province Jiangxi) huurt ze eens per jaar, twee maanden lang, een werktafel. Daar kan ze naar hartenlust met het lokaal gewonnen porselein aan de slag. Daar maakt ze ook de tekeningen voor deze expositie;  massagesalons, gokplaatsen en eetlokalen. Een verzuchting tijdens haar laatste week in China: “Het is een opgave om bandeloos te zijn, weet ik nu.”

In haar atelier, naast Foodism, zijn veel meer werken te zien. Interesse? Afspraak maken of gewoon aanbellen.

Saskia Pfaeltzer

Saskia Pfaeltzer (1955) volgde haar opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst Amsterdam, afdeling beeldhouwen en monumentaal schilderen. Ze maakt beelden van steen en brons, tekeningen, schilderijen op papier en keramiek. 


Made in China (English)

Not far from Shanghai, the famous Jingdezhen porcelain region (Jiangxi province) Saskia Pfaeltzer rents once a year, for two months, a worktable. There she works fearlessly with locally mined porcelain. She also made drawings for this exhibition; massage parlors, gambling areas and dining rooms. A sigh during her last week in China: “It is a task to be wildly, I know now.”

In her studio, next to Foodism,  much more work is on show. Interested? Make an appointment or just ring the bell.


 

Opleiding & Exposities
Nassaukade 126 1052 ED Amsterdam
www.saskiapfaeltzer.nl

Comments are closed.