foodism, about our restaurant

Foodism, our new international restaurant in Westerpark. have a drink, share a meal

Islena beer from Ibiza & our new menu

Beste allemaal,

Foodism heeft er een punt achter gezet. Het is tijd om weer een nieuwe richting in te slaan. Foodism bedankt iedereen voor alle trouwe steun de afgelopen jaren!

Dear all,
Foodism closed it’s doors. Time to enter in a new direction.Foodism thanks everybody for the loyal support the last couple of years!

 

Je kwam langs bij ons restaurant foodism voor een lekkere maaltijd met vrienden. We waren zeven dagen per week open vanaf 17u. Bij ons zuster café Friends wordt nog steeds iedere dag, vanaf 7u, lekkere broodjes en heerlijke Trucillo koffie geserveerd.

Geschiedenis:

Foodism startte in oktober 1997 en is heropend in 2011 op een nieuwe locatie: Nassaukade 122 in Amsterdam. De bar annex restaurant zette hier de bewezen formule van eenvoudig en gezond eten voort. We serveerden onze gerechten met aandacht, op een elegante manier.

Op 31 januari 2018 hebben we een punt achter onze formule gezet.

Over de kok:

De chef-kok Pedja Simsic begon zijn carrière in de Japans macrobiotische keuken: een evenwichtige manier om echt lekker eten te bereiden. Met zijn Slavische achtergrond heeft hij deze kookstijl gecultiveerd naar een meer mediterrane smaak.

Over gastheerschap:

Foodism won sinds de verhuizing in 2011 al twee keer de Iens “Topper van het jaar” award.  De dagelijkse leiding was in handen van een driemanschap uit Bosnië, Servië en Monte Negro: Zoran Kokot, Pedja Simsic, Seymur Mammadzade en Zeljko Odzic.  

 

English:
You came to visit our new café and restaurant foodism for yummy sandwiches and delicious coffee for lunch or a tasty meal with friends in the evening. (English menu available)

History:

Foodism started in october 1997 and continued in 2011 at its new location: Nassaukade 122 in Amsterdam. The bar -restaurant carries on with its proven formula of simple & healthy food. Served in an elegant style. On 31 january 2018 Foodism became history. 

About the cook:

The chef Pedja Simsic started his career in Japanese macrobiotic cooking: A balanced way of preparing genuinely good food. With his personal Slavic background he cultivated the cooking style towards a more Mediterranean taste.

About hospitality:

Foodism was hosted by Zoran Kokot, Pedja Simsic, Seymur Mammadzade en Zeljko Odzic.